Pojďte se seznámit - kdo stojí za značkou Poznávej s Pavlou

Pavla-Pundova-ucitelka-a-autorka-pdfŘíkala jsem si, že by bylo dobré nějak blog uvést a myslím, že napsat pár slov o sobě může být dobrý začátek. Ať už patříte mezi ty, kterým je mé jméno povědomé, nebo naopak k těm, kterým vůbec nic neříká, ráda bych se vám představila.

Možná jste doposud netušili, kdo za značkou Poznávej s Pavlou stojí a možná jste toho netušili daleko víc. Pokud chcete nahlédnout pod pokličku toho, jak se vlastně z obyčejné holky stala úča a autorka vzdělávacích materiálů pro děti, čtěte dál.

I já, jako autorka vzdělávacích PDF aktivit pro děti, dělám naprosto obyčejné věci.

Vysněná práce? Ale kdepak

Mysleli jste si, že být učitelkou ve školce bylo mým celoživotním snem? To vás bohužel musím zklamat. Opak je pravdou.

Živit se učitelskou profesí nebyl můj plán a už vůbec ne sen. Nejdřív jsem toužila být archeoložkou, potom právničkou a nakonec zubní laborantkou. V době, kdy jsme podávali přihlášky na střední školy, se ale neotvíral obor. A tak jsem se od kamarádky nechala zlanařit ke studiu pedáku.

Vždycky jsem měla děti ráda, ale během studia jsem si je naprosto zamilovala. Učit je, předávat jim informace, rozvíjet je a formovat – na pedárně jsem zjistila, že to je to, co chci opravdu dělat. Než jsem se nadála, složila jsem maturitní zkoušku. Na střední školu jsem navázala studiem učitelství pro mateřské školy na Jihočeské univerzitě. Promovala jsem v květnu roku 2015 a mé první místo přišlo o půl roku později.

Chci pro „své“ děti to nejlepší

Má učitelská praxe začala v dvoutřídní vesnické mateřské škole ve Zlaté Koruně. Klidné prostředí, kolem příroda, báječné kolegyně, skvělé děti i rodiče. Už tenkrát jsem věděla, že učit ve velké městské školce nebude nic pro mě. Za tímto názorem si stojím dodnes. A tehdy jsem začala s výrobou pomůcek pro děti.

Když jsem nemohla najít nic, co by splňovalo moji představu, prostě jsem si to vyrobila. Ze začátku mi stačily obrázky, nůžky a lepidlo. Postupně jsem se propracovala k tvoření na počítači. S ním bylo všechno o dost snazší a rychlejší.

tip-od-pavly

K domácí tvorbě pracovních listů stačí základní programy a obrázky. Místo MS Office Word se dá použít také OpenOffice.

A protože mě tvorba materiálů děsně bavila, nakonec jsem jí úplně propadla. Nějakou dobu jsem si pomůcky tvořila jen pro sebe, jak se říká „do šuplíku“. Pak jsem ale jednou bez jakéhokoliv očekávání svoji tvorbu sdílela na Facebooku. Tolik nadšených reakcí jsem snad ještě v životě neviděla! Právě tohle se stalo v mojí kariéře autorky vzdělávacích PDF materiálů pro děti odrazovým můstkem.

komunita-poznavej-s-pavlou

Ve facebookové skupině Poznávej s Pavlou si můžete ulovit spoustu nápadů a námětů pro práci s dětmi. 

umisti-berusku-pdf-aktivita-prostorova-orientace-pro-male-i-vetsi-predskolaky

Tak začaly vznikat první PDF aktivity

Už to budou dva roky, co se vymýšlení a výrobě aktivit pro děti věnuji oficiálně. Zařídila jsem si živnostenský list, zaplatila programy a prémiový účet u fotobanky, ze které čerpám obrázky pro svoji tvorbu a pustila se do toho ve velkém. Je skvělé dělat něco, co vás neskutečně baví a naplňuje. První materiály byly jednodušší, méně propracované a obsáhlé. Úplně prvním PDF pro děti byla aktivita Umísti berušku, která je dodnes mezi zákazníky velmi oblíbená.

Při práci s PDF aktivitou Umísti berušku si děti hravou formou procvičují zrakové a prostorové vnímání.

Myslím, že právě díky tomu ve mně vzplanula touha vybudovat něco, co bude jen moje. Poprvé jsem pomyslela na to, že bych vybudovala značku, která ponese mé jméno a bude formou zábavného učení vzdělávat předškolní děti. No, vize je jedna věc, realizace druhá.

Poznávej s Pavlou – didaktické PDF aktivity pro vaše děti

Představa projektu, který bude hotový za 2 měsíce, byla více než bláhová :-) Naštěstí trpělivost přináší růže. Po 4 měsících vyrostlo poupátko – konečně jsem spustila e-shop! Stále je na něm hodně práce, ale už teď má své věrné zákazníky, kteří se rádi vracejí.

Didaktické PDF aktivity, které pro vaše děti vytvářím, jsou nejen s láskou dělané, ale především promyšlené a vyzkoušené v praxi. Testuji je na vlastních školkových dětech, které je milují. Díky těmto materiálům je moje pedagogická práce o tolik snazší. Aktivity využíváme celoročně – ať už jako výzdobu, nebo tematicky v rámci ŠVP. Jestli si chcete i vy ušetřit práci, dejte jim šanci.

 

Vyzkoušejte ZDARMA 3 podmořské aktivity